Kammerkoret NOVA er et ambisiøst kor som har som høyeste mål å formidle vakker musikk og berøre menneskene som hører på.

Vi arbeider aktivt for å utvikle gode konsertkonsepter som overrasker og utfordrer publikum, og som utvikler oss som kor og enkeltsangere. Vi har vår base i den klassiske kormusikken, men har ikke knyttet oss opp til en bestemt klassisk stilart. Vi har ved flere anledninger samarbeidet med anerkjente komponister om spesialskrevne verk. For flere av disse verkene har vi mottatt støtte fra Norsk kulturråd. Vi har også ved flere anledninger mottatt ensemblestøtte fra kulturrådet. Gjennom årene har vi samarbeidet med et bredt spekter av musikere og skuespillere, og vi reiser jevnlig på turer og turneer i inn- og utland, og synger konserter både alene og sammen med andre kor.

Koret har både deltatt og mottatt priser og utmerkelser i flere prestisjetunge internasjonale korkonkurranser. Blant disse er Guido d’Arezzo i Italia (2004), Certamen Coral de Tolosa (2007), Grieg internasjonale korfestival (2009), EBUs Let the Peoples Sing (2009), og Internationaler Kammerchor-Wettbewerb Marktoberdorf (2017). Vi har også gitt ut to plater: «Nova» i 2008, og juleplaten «To Whom We Sing» (med Tora Augestad som solist) i 2011. Begge platene er utgitt på LAWO Classics, og begge høstet svært gode kritikker.

Korets tre dirigenter fra oppstart, f.v: Vivianne Sydnes, Yuval Weinberg, Anne Karin Sundal-Ask

Korets tre dirigenter fra oppstart, f.v: Vivianne Sydnes, Yuval Weinberg, Anne Karin Sundal-Ask

Kammerkoret NOVA ledes nå av den svært erfarne dirigenten Tore Erik Mohn. Han jobber langsiktig med å utvikle enkeltsangerne i NOVA, og dermed løfte hele koret mot et stadig høyere nivå. Som sanger er det et privilegium å synge under en så engasjert og dedikert dirigent.

Korets rundt 30 sangere har ulik bakgrunn, men samles om felles klang og et felles mål om å formidle vakker musikk. Vi er også opptatt av vennskapet, fellesskapet og gleden korsang gir, og vi setter av tid til et glass etter øving, sommerfester, julebord og andre sosiale arrangementer.

Kammerkoret NOVA ble startet i 2001 av Anne Karin Sundal-Ask, nåværende dirigent for Det Norske Jentekor, som et prosjekt i forbindelse med hennes hovedfagsoppgave i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole. Prosjektet ble så vellykket at kor og dirigent bestemte seg for å fortsette samarbeidet. Koret ble offisielt stiftet i 2003, og Anne Karin dirigerte koret til og med 2012. Fra 2013-2015 ble koret ledet av Vivianne Sydnes, nåværende domkantor i Oslo domkirke og førsteamanuensis i kordireksjon ved UiO. I perioden 2015-2017 var korets faste dirgent Yuval Weinberg, som har oppnådd svært mye til tross for sin unge alder, men nå har forlatt Norge for en videre karriere i bl.a. Tyskland.