Yuval Weinberg har siden høsten 2014 studert master I kordirigering på Norges musikkhøgskole med Grete Pedersen som lærer. Han har en bachelorgrad i kordireksjon fra musikkhøgskolen Hanns Eisler i Berlin, der han ble undervist av professor Jörg-Peter Weigle. Weinberg startet musikkutdanningen i ung alder, som pianoelev og sanger i det Israelske ungdoms- og barnekoret Li-Ron. Videre studerte han orkesterdireksjon med Yi-An Xu ved musikkskolen Buchmann-Mehta ved universitetet i Tel-Aviv, der han mottok stipend for sine utmerkede prestasjoner.

I Berlin jobbet Weinberg med flere kammerkor, som Neuer Chor Berlin, Enchore og Hortus vocalis (der han er kunstnerisk leder). Som gjestedirigent for israelske Li-Ron har han dirigert konserter flere steder i Europa og Israel, inkludert Johannes Brahms internasjonale konkurranse (2011, Wernigerode, Tyskland), der de tok gullmedalje.

Weinberg har tatt i mot flere priser som dirigent, inkludert prisen som juryens utvalgte under den 7. internasjonale konkurransen for unge kordirigenter i St. Petersburg (2013) og førstepremien under den 6. internasjonale kordireksjons-konkurransen Towards Polyphony i Wroclaw, Polen (2014).

Siden 2014 har han vært stipendiat ved «Dirigentenforum» (det tyske musikkrådets dirigentforum). Som en del av dette programmet, i tillegg til andre mesterklasser og prosjekter, har han jobbet med flere profesjonelle kor, som Berlins radiokor, det svenske radiokoret, MDR radiokor, NDR radiokor og det tyske Operakoret i Berlin. Weinberg blir med jevne mellomrom invitert til å dirigere flere andre profesjonelle kor, som Det Norske solistkor, det bayerske radiokoret og Berlins filharmoniske kor.

Han har fått undervisning av Stefan Parkman, Simon Halsey, Peter Dijkstra, Volker Hempfling, Andre De Quadros og Anders Eby. Siden januar 2015 har han vært dirigent for Kammerkoret Nova og Norske kammesangere.